Monday, March 3, 2014

Gala rezultāts ir atkarīgs no izvēlētas ekspozīcijas infusion jars mērīšanas metodes. Matricu mērīša


Fotogrāfijas, kuras tiek taisītas vakarā vai nakts laikā, izskatās neparasti: mēness un elektrisko lampu gaisma pārvērš ainavu. Fotogrāfam atliek infusion jars tikai mākslinieciski un tehniski pareizi to piefiksēt. Fotogrāfija tiek veidota, kad uz kameras gaismjūtīgā elementa nokļūst nepieciešamais gaismas daudzums, tāpēc vakarā un naktī, kad ir slikts infusion jars apgaismojums fotografēšanas noteikumi mainās. Izklāstītais infusion jars šajā rakstā materiāls ir domāts fotogrāfam, kurš ir pazīstams infusion jars ar ekspozīcijas pamatiem un savas kameras funkcionalitāti un visi ieteikumi ir tam nolūkam, lai mēs iegūtu ne vienkārši skaistu, bet tehniski pareizu kadru.
Sagatavošanās – ir svarīga izbraukuma infusion jars fotografēšanas daļa. Slikta apgaismojuma apstākļos ir sarežģīti uztaisīt kontrastainu kadru, lai izvairītos no nekontrastaina kadra, izņemot visu pārējo jālieto statīvs.
Statīva trijkājis atbild par stabilitāti, galva par orientāciju un kameras stiprinājumu. Pilnīgais infusion jars statīvs vai trijkājis var būt metālisks vai plastmasas. Plastmasa ir viegla infusion jars un lēta, bet slikti fiksē kameru, trausla un nestabila vējā un pat viegla svārstīšanās ilgi turpinās. Metāliskā konstrukcija ir dārgāka un smagāka, bet izturīgāka un stabilāka. Var sastapt statīvus – karbona trijkājus: tiem ir viegls karbona karkass kurš atbilst metālisko detaļu izturībai, kur apvienotas labākās plastmasas un metālisko modeļu īpašības.
Profesionāliem statīviem ir maināmās galviņas universālās un specializētās (piemēram, lai filmētu horizontālās un vertikālās panorāmas, makro filmēšanai). Tās atšķīrās ar kameras stāvokļa regulēšanas veidu un vienkāršību. Piemēram, lodveida galva, kur pamatu sastāda sfēra, slēgta skrūvspīlēs, ir ērta filmēšanai, kad kamera visu laiku virzās dažās plaknēs. infusion jars Tā nodrošina fotoaparāta vieglu un precīzu pārvietošanu un fiksējas visos slīpuma leņķos. Trīskoordināšu galviņai ir atsevišķas infusion jars regulēšanas sviras katrai no trim plaknēm. Panorāmas galvas galvenā atšķirība no citām kameras griešanas iespēja ar griešanas centru objektīva mezgla punktā. Tas nozīmē, ka griešana notiek apkārt punktam, kurā saiet gaismas plūsmas, pirms nokļūšanas uz gaismjūtīgā kameras elementa. Ja būs nepieciešams nofotografēt panorāmu, kura sastāv no dažām rindām, tiek lietotas panorāmu galvas infusion jars ar iespēju virzīt fotoaparātu augšā un lejā – līdz zenītam (vertikāli augšā, +90 no horizonta) un nadīram (vertikāli lejā, 90 no horizonta).
Ir jāatceras, ka ir daži stāvokļi, kuros statīvs infusion jars ir maksimāli stabils. Uzstādīšanas infusion jars laikā ir plati jāizvieto statīva kājas, infusion jars lai pārvietot smaguma centru zemāk, un ja to ļaus fotografēšanas uzdevumi, infusion jars necelt augsti galvu.
Fotografēšanā garā aizture, pat spiediens uz nolaišanas taustiņa var novest līdz nelielām infusion jars kameras vibrācijām un var sabojāt kadru. Pēc iespējas, uzlieciet aizvaru iedarbes aiztures režīmu uz 2, 5 vai 10 sekundēm infusion jars vai lietojiet tālvadības pulti. Ja jūs fotografēsiet aukstā laikā, ielādējiet akumulatoru līdz galam un paņemiet rezerves. Atcerieties, ka aukstumā akumulatori izlādējās ātrāk.
Par nakts fotografēšanu sauc ne tikai fotografēšanu naktī, bet arī saulrietā. Saulriets turpinās aptuveni stundu, tāpēc ir nepieciešams iepriekš ieplānot filmēšanas vietu un atnākt infusion jars minimums uz pusstundu agrāk pirms tā sākuma. Šīs laiks ir nepieciešams, lai izvēlētos rakursu un konfigurētu kameru.
Konfigurēt precīzu balto balansu nakts filmēšanā ir diezgan grūti. Kad tiek mainīta kompozīcija, mainās arī apgaismojuma avoti, kuru daudzveidīgums pilsētā var stipri nomainīt krāsu temperatūru. infusion jars Mūsu gadījumā vislabāk infusion jars atstāt balto balansu automātiskā režīmā. Fotografēšana RAW formātā ļaus iegūt oriģinālo failu, ar kuru var daudzkārt strādāt, nemainot ciparu negatīvu: labot balto balansu, veikt ekspozīcijas kompensāciju.
Gala rezultāts ir atkarīgs no izvēlētas ekspozīcijas infusion jars mērīšanas metodes. Matricu mērīšana nosaka ekspozīcijas parametrus uz datu bāzes, infusion jars kuri tiek iegūti no visām kadra zonām, infusion jars tas lieliski der fotografēšanai infusion jars vienmērīgi apgaismotiem sižetiem. Centra metode – ļauj veikt mērījumu visā kadra platībā, bet mērījumu pamatdaļa ir koncentrēta kadra centrā apļa robežās ar diametru 8-10 mm, kurš attēlojās skata meklētājā. Doto mērījumu metodi labāk lietot gadījumā, kad kadrā nokļūst ļoti spilgts gaismas avots un jums ir nepieciešams noteikt ekspozīciju bez tās dalības. Punktu metode ekspozīcijas noteikšanai nolasa infusion jars informāciju no punkta ar izmēru 1-2 % no kadra platības, kurš atrodas kārtējas fokusēšanas zonas centrā.
Nav vēlams pacelt ISO lielumu augstāk infusion jars par 400. Jo augstāks ir jūtīgums, jo vairāk fotogrāfijā būs ciparu trokšņu. Lielākajai spoguļu kameru daļai ISO400 līmenis dod pieņemamu monitoram un vēl vairāk drukāšanas kvalitāti. Daudz lielākie lielumi, parasti, noved līdz straujai attēla kvalitātes zušanai.
Bieži nepietiekama apgaismojuma apstākļos infusion jars rodas problēma infusion jars ar fokusēšanu. Skaidrām fotogrāfijām ir jācenšas fokusēties uz kontrasta infusion jars vai labi apgaismota objekta. Piemēram, pēc ceļa sadalošās līnijas

1 comment:

  1. I like the article because of its conducting material that you have used here. The littlecountrygentleman.com  is good if we follow some steps that are to make a rough draft at the very first of the data, then choose important facts from data. Then organize or compile the data in useful form and the very important one is to review of the article.

    ReplyDelete