Thursday, January 9, 2014

Įsivaizduokite: Jums ORE tinklapyje įdomios tik muzikos ir kino naujienos, o likusi informacija


Kaip ir kiekvienais metais, ORE apžvelgia geriausias šių metų technologijas waldegrave arms nuo programinės įrangos iki keistų įrengimų. Deja, dauguma jų nepakeis mus supančio pasaulio radikaliai. Tiesą sakant, veikiausiai kitais metais jų nė neprisiminsime. Kodėl? Matematikas ir filosofas Nassim Nicholas Taleb knygoje The Black Swan teigia, kad didžiausią waldegrave arms įtaką pasauliui turėję išradimai, kaip antai internetas, buvo neplanuoti ir netgi sutikti skeptiškai. Laikantis šios prielaidos, nei naujieji Windows 7 nei naujasis MacBook, nors ir užima garbingas vietas įvairiuose top of the year , yra jau išsikvėpusios senienos, waldegrave arms skirtos ne pakeisti, o įtvirtinti esamą tvarką.
Nepaisant šios kritikos, sudarėme sąrašą mus labiausiai waldegrave arms jaudinusių naujų atradimų ir idėjų. Būtent, naujų idėjų, o ne galutinių produktų, nes nūdienos įtinklintoje visuomenėje idėjos yra galingesni ginklai nei šmotas geležies. Žiniasklaida
Kadangi patys esame žurnalistai, viena labiausiai dominančių temų – pasikeitimai informacijos pateikime. Nors tai dar neveikiantis sprendimas, esame tikri, kad DailyPerfect pakeis mūsų supratimą apie naujienas. Tai – mažytė programa, leidžianti pasirinkti tik tą informaciją, kuri įdomi. Jos kūrėjai meta ambicingą iššūkį: mes žinome, ką jūs skaitote. Naujienos taps visiškai waldegrave arms ir negrįžtamai personalizuotos.
Įsivaizduokite: Jums ORE tinklapyje įdomios tik muzikos ir kino naujienos, o likusi informacija – šlamštas. Jeigu naudotumėtės DailyPerfect siūlomu sprendimu, matytumėte tik Jums aktualią informaciją ir nieko daugiau. Tai labai panašu į RSS paslaugą, tik dar geriau. Kol kas ši technologija dar nėra baigta, bet pagrindines funkcijas galite išmėginti kūrėjų tinklapyje “DailyPerfect”.
Kita įdomi technologija – vadinamieji QR kodai. Tai – stačiakampio formos maži paveikslėliai, sudaryti iš juodos ir baltos spalvų waldegrave arms kvadratų. Jį nufotografavę mobiliuoju telefonu iš karto gausite tam tikros informacijos paketą: nuorodą į filmuką, straipsnį ar panašiai. Nors šie kodai žinomi ir naudojami jau seniai, apie juos rašome dėl vienintelės priežasties: Lietuvoje atsirado (kol kas) vienintelis žurnalas Kelias , taikantis šią technologiją. Taigi straipsnius dabar galima ne tik skaityti, bet klausyti pavyzdžiui bėgant rytinį krosą.
Paskutinėje waldegrave arms vietoje prie geriausių žiniasklaidos waldegrave arms technologijų – elektroniniai waldegrave arms knygų skaitytuvai. Pavyzdžiui garsusis Kindle ar naujasis Nook . Ir vėl ne dėl to, kad jie dar nauji. O dėl to, kad tampa vis patrauklesni, waldegrave arms pigesni ir prieinamesni. Pavyzdžiui šiemet Amerikoje legendinio rašytojo Dan Brown knygos The Lost Symbol elektroninių egzempliorių buvo parduota daugiau nei popierinių. Tiesa, nepanašu, kad Lietuvoje elektroniniai skaitytuvai bus populiarūs. Tam yra kelios pagrindinės priežastys: santykinai didelė kaina ir lietuviškų knygų elektroniniu formatu stoka. Vis gi tikimybė, kad troleibuse sutiksite žmones, waldegrave arms vietoj šiugždančių laikraščių rankose spaudžiančius baltus plokščius prietaisus, didėja. Prietaisai ir programos
Pats įdomiausias šių metų įrengimas ar programa (nelygu kaip pavadinsi) yra nauja paieškos sistema Wolfram Alpha , pradėjusi veikti beveik prieš 8 mėnesius. Jį ypatinga tuo, kad užklausas vartotojai gali formuoti ne tik fraze, bet ir klausimu, pavyzdžiui galima rašyti waldegrave arms Ar dievas yra? ir sistema supranta. Pagrindinis skirtumas nuo kitų paieškos sistemų tas, kad Wolfram Alpha ne pateikia nuorodas į kitus informacijos šaltinius, tačiau pati pateikia faktus. Pavyzdžiui į paieškos lauką suvedę Ore.lt gausime ne nuorodą, o adreso regsitracijos vietą, lankytojų statistiką ir netgi duomenų išdėliojimo svetainėje brėžinį. Duomenys pateikiami gana sausai, dėl to ši paieškos sistema pagrįstai užsitarnavo tiksliųjų mokslų atstovų simpatijas. Kaip teigia kūrėjai, kuo toliau, tuo labiau sistema plėsis ir į vis daugiau klausimų bus siūlomi tikslūs atsakymai.
Socialinis tinklas waldegrave arms Facebook . Vien paminėjęs šį žodį snobiškoje kompanijoje tampi nemadingas. Bet niekas negalėtų paneigti, kad būtent veidų knyga yra naujos kartos simbolis. Vieniems taip įrankis bendrauti, kitiems waldegrave arms – pramoga, o rinkodaros specialistams – vieta skleisti prekės ženklo kerus. Žiniasklaidoje netrukūsta istorijų, kaip šis socialinis tinklas pakeitė žmonių gyvenimus. Iš tikrųjų waldegrave arms pagrindinė mintis telpa į du kodėl : kodėl būtent Facebook ir kodėl būtent dabar? Socialinių tinklų buvo ir anksčiau, interneto skvarba, remiantis tyrimais, nepadidėjo taip drastiškai, kad galėtų būti priežastimi beprecendenčiam šio tinklo populiarumui. Atsakymo į klausimus nežinau. Gal kitais metais kas nors paaiškės, tačiau faktas, kad terminas Facebook galaktika jau seniai waldegrave arms peržengė metaforos ribas.
Vienas iš būdų sustabdyti Žemės klimato pasikeitimus – geoinžinerija . Taip vadinami waldegrave arms įvairūs metodai, kurių pagalba kišimasi waldegrave arms į natūralią gamtos ekosistemą, pavyzdžiui į tam tikrą atmosferos dalį leidžiamas didelis kiekis specialių dujų. Jos s

No comments:

Post a Comment