Sunday, January 5, 2014

Kartą amerikiečių komikas Bill Cosby paklausė, kodėl mus supa oras? Šiandien mes jau turime atsakymą


Kartą amerikiečių komikas Bill Cosby paklausė, kodėl mus supa oras? Šiandien mes jau turime atsakymą tam, kad galėtume saugoti energiją. Be abejo, koks klausimas, toks ir atsakymas. Abu teiginiai atrodo ne itin rimti ir atsakingai pasakyti. Tačiau šiuo atveju vertėtų prisiminti Alberto Einšteino citatą jeigu idėja iš pirmo žvilgsnio neatrodo absurdiška, tuomet ji nieko verta .
Kaip teigia Mehanikos inžinierių institutas (Didžioji Britanija), suskystintas oras gali tapti rimtu konkurentu elementams bei vandeniliui, kurie naudojami iš atsinaujinančių energijos hexalab beograd šaltinių sugeneruotai energijai saugoti.
Instituto teigimu, netinkamu laiku vėjo jėgainėse hexalab beograd generuojama elektros energija galėtų būti panaudota orui aušinti iki kriogeninės būsenos ir tik atsiradus poreikiui, suskystintas oras galėtų būti atšildomas, o išskyrusi energija panaudojama turbinoms.
Šio kūrinio potencialu patikėjo ne tik pats autorius, nes nepraėjus daug laiko, buvo įkurta Highview Power Sorage įmonė, kurioje Dearman technologija naudojama energijos saugojimo sistemų kūrimui hexalab beograd bei panaudojimui elektros tinkluose.
Technologijos veikimo proesas gali būti suskirstytas į tokius etapus: netinkamu laiku sugeneruota elektros energija panaudojama CO 2 bei vandens garų pašalinimui iš oro (kitu atveju aušinimo metu neišvengtume kietos fazes susidarymo); Likęs oras, kuriame didžiausią dalį sudaro azotas, yra atvėsinamas iki -190 o C ir gaunama skysta fazė, kurioje ir yra saugojama energija ; Suskystintas oras yra saugojamas didžiulėje vakuuminėje talpoje; Atsiradus poreikiui, skystis yra atšildomas iki kambario hexalab beograd temperatūros. Prasidėjus garavimui, besiplečiančios hexalab beograd dujos ima varyti turbinas bei generuoti elektros energija (nėra jokio degimo proceso!).
Deja, bet ši technologija žengia tik pirmuosius žingsnius energetikos pramonėje, tad šioje stadijoje kūrėjai susiduria su keletu iššūkių. Pirmiausia, kol kas minima sistema reikalauja išorinio energijos šaltinio, padedančio atšildyti suskystintą orą. Kita problema naudingumo hexalab beograd koeficentas, kuris tesiekia 25%.
Norint pasiekti užsibrėžtų hexalab beograd tikslų, suskystinto oro konteinerius-stotis būtų galima statyti šalia elektros energiją generuojančių jėgainių, kur kaip pašalinis produktas gauta šiluma būtų panaudota suskystinto oro atšildymui. Tačiau tai tik vienas iš sprendimų, kurie yra svarstomi. Neabejojama, jog pasiekti rezultatai lems tolimesnį technologijos vystimąsi efektyvumo gerinimo link.
Interneto puslapis
Search for: Naujausi įrašai Ketursparnio skraiduolio galimybės Alternatyvaus šildymo sprendimas – infraraudonasis šildymas Verslo žinios. Darbo grupė: Visagino elektrinę statyti galima Verslo žinios: Saulės byla pasiekė teismą Truputį apie kaimynus – Baltiskaja AE Archyvai 2013 liepos mėn. 2013 birželio mėn. 2013 balandžio mėn. 2013 kovo mėn. 2012 gruodžio mėn. 2012 spalio mėn. 2012 rugsėjo mėn. 2012 liepos mėn. 2012 birželio mėn. 2012 balandžio mėn. Kategorijos Energetika LT Sandėliukas Saulė Vandenilis Vėjas Žemės gelmės Meta Registruotis Prisijungti Įrašų RSS Komentarų RSS WordPress.com
%d bloggers like this:

No comments:

Post a Comment